EXAMENS

Bij Gojukai Karatdo Emmen is er de mogelijkheid om op verschillende niveaus examens af te leggen.

Alle examens binnen Goju-kai Emmen worden afgenomen door een examencommissie die bestaat uit minimaal 3 docenten. 

 

kyu-graad EXAMENS Jeugd

2 Keer per jaar worden er Kyu-graad examens afgenomen. Dit gebeurt voor de zomervakantie en voor het einde van het jaar op een zaterdag. Tijdens dit examen laten de kandidaten hun vorderingen zien. Bij een goed afgelegd examen behalen ze een of twee slippen of een volledige andere kleur band. Om in aanmerking te komen voor deelname aan het examen dient de kandidaat de gevraagde stof te beheersen. Deze stof staat vermeld in de exameneisen voor de jeugd.  Tevens hebben alle jeugdleden binnen onze club een gekleurde kaart. Deze kaart wordt afgestempeld als je aanwezig bent op de les en de kaart wordt afgetekend door één van de docenten als je de gevraagde stof beheerst. Alleen bij een volledig ingevulde kaart en met toestemming van een docent word je toegelaten tot het examen. 

De jeugd draagt een speciale jeugdband, gekleurd met over de gehele lengte een witte bies.  Wanneer de jeugdleden overgaan naar de senioren hebben ze de mogelijkheid om een overgangsexamen af te leggen. Pas na het afleggen van een seniorenexamen krijgen ze een geheel gekleurde seniorenband. 

 

EXAMENEISEN KYU-GRAAD EXAMENS JEUGD

 

KYu-graad examens Senioren

2 Keer per jaar worden er senioren examens afgenomen. Deze examens vinden plaats op een woensdagavond. Een maal voor de zomervakantie en een maal voor het einde van het jaar. Tijdens dit examen laten de senioren hun vorderingen laten zien en wordt door de examencommissie beoordeeld of ze in aanmerking komen voor een hogere Kyu-graad (andere kleur band). Hiervoor dient de betreffende kandidaat de gevraagde exameneisen voldoende te beheersen.

 

EXAMENEISEN KYU-GRAAD EXAMENS SENIOREN

 

dan grAAD EXAMENS

De Dan-graden ( zwarte band ) worden indien mogelijk 2 maal per jaar centraal afgenomen door de Dan-graden examen commissie van de GKN onder leiding van Mario Gommel Shihan, shibucho van de GKN. Daarnaast is het mogelijk om internationaal een dan-graad examen af te leggen op een Europese stage. Ook voor de Dan-graden zijn exameneisen opgesteld.

 

EXAMENEISEN DAN-GRAAD EXAMENS

 

Inschrijfformulier Kyu graad examens

GKE Inschrijfformulier Kyu Graad Examen
PDF – 247,6 KB 575 downloads